Pretraži ovaj blog ili internet

четвртак, 14. фебруар 2013.

Priča o carskoj kruni


U subotu, 16. februara 2013. godine od 11.00 do 12.30 u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1, održaće se kreativna radionica za decu pod nazivom "Priča o carskoj kruni". Mališani će imati prilike da vide sliku "Proglašenje Dušanovog zakonika" i saznaju kako su ljudi nekada živeli na carskom dvoru.

"Potražićemo u Galeriji jednu od najvećih slika, "Proglašenje Dušanovog zakonika" poznatog slikara Paje Jovanovića. Pričaćemo o istoriji, ko je bio car Dušan, kako je proglašen za cara i kakve je on zakone doneo. Takođe, saznaćemo ko je sve živeo i radio na dvoru, kakve su obaveze imali vitezovi, podanici, sluge i glasnici služeći caru. U okviru kreativnog dela radionice sastavićemo našu istorijsku kompoziciju uz pomoć zadatih likova, a potom ćemo praviti vladarske krune i mačeve, od kartona, perlica i krep papira. Radionice subotom su otvorene za svu zainteresovanu decu, uzrasta od 4 do 11 godina u terminu od 11 do 12.30 sati. Ulaznica je 150 dinara."

Za sve informacije možete se obratiti Jeleni Ognjanović na telefon 021 4899 018 ili 064 1535 994.

Нема коментара:

Постави коментар

Dragi korisnici, komentarisanje vam je omogućeno u svakom trenutku. Ukoliko imate neko pitanje,sugestiju ili želite da podelite neku informaciju sa nama - pišite! Takođe su dobrodošli i svi korisni linkovi :) pozzz