Pretraži ovaj blog ili internet

недеља, 3. октобар 2010.

Srbija - najčešće postavljana pitanja: ragovor s umetnicima i kustosom

Galerija Petra Dobrovića, Kralja Petra 36/IV
Utorak, 5. oktobar 2010. godine u 12 h
Razgovor povodom otvaranja izložbe Srbija - Najčešće postavljana pitanja, Njujork
Govore: Biljana Đurđević, Uroš Đurić, Raša Todosijević i Branislav Dimitrijević

Poštovani,
Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na razgovor povodom otvaranja međunarodne izložbe Srbija - Najčešće postavljana pitanja u galeriji Austrijskog kulturnog foruma u Njujorku. Razgovor sa umetnicima Biljanom Đurđević, Urošem Đurićem, Rašom Todosijevićem i kustosom Branislavom Dimitrijevićem biće propraćen prezentacijom foto dokumentacije sa otvaranja izložbe i panela sa ucesnicima u projektu.
U jednom od najznačajnijih savremenih arhitektonskih zdanja i obeležja Njujorka, Austrijskom kulturnom forumu (zgradi arhitekte Raimonda Abrahama), u naredna tri i po meseca održava se izložba Srbija – najčešće postavljana pitanja na kojoj su predstavljeni radovi umetnika iz Srbije , Austrije, Grčke, Hrvatske, Slovenije, Albanije, Velike Britanije, Rumunije i Turske. Izložba obuhvata izbor radova među kojima su i dva pozajmljena iz zbirki beogradskog Muzeja savremene umetnosti i dva naručena posebno za ovu izložbu.
Izložba se organizuje na poziv i uz punu podršku Austrijskog kulturnog foruma i prezentirana je u partnerstvu sa beogradskim Muzejem savremene umetnosti. Projekat su podržali Fond za otvoreno društvo Beograd i kulturni centri Rumunije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije iz Njujorka, kao i Hariman Institut sa Univerziteta Kolumbija (www.harrimaninstitute.org).
Kustosi: Branislav Dimitrijević i Andreas Štadler
Umetnici:
Biljana Đurđević, Uroš Đurić, Vlatka Horvat, Johana Kandl, Kunsthistorisches Mausoleum, Paul Albert Lajtner, Marko Lulić, Ahmet Ogut, Marko Peljhan, Dan Peržovski, Darinka Pop-Mitić, Anri Sala, Valter Štajnaher, Zoran Todorović, Raša Todosijević, Milica Tomić, Stefanos Civopulos, Katarina Zdjelar

Нема коментара:

Постави коментар

Dragi korisnici, komentarisanje vam je omogućeno u svakom trenutku. Ukoliko imate neko pitanje,sugestiju ili želite da podelite neku informaciju sa nama - pišite! Takođe su dobrodošli i svi korisni linkovi :) pozzz