Pretraži ovaj blog ili internet

субота, 13. новембар 2010.

Lela Tomašević u SULUJ-u


Galerija SULUJ nastavlja ciklus predstavljanja aktuelne produkcije mlađih domaćih likovnih stvaralaca izložbom Lele Tomašević iz Čačka, koja će biti otvorena 15. novembra, a premijerno će prikazati radove na ručno rađenom papiru.

Lela Tomašević izražava se u domenu geometrijske apstrakcije, a formati osnovnih papira koje sama oblikuje su kvadrat, pravougaonik, ali često i polukrug. Sadržaj na njima takođe je apstraktno-geometrizovan ili blago asocijativan, a do kompleksnijih celina dolazi dodavanjem, umetanjem manjih komada hartije, konaca i niti različitih debljina, te njihovim postupnim i slojevitim preklapanjem transparentnijim komadima podatne hartije.

Lagano i promišljeno, umetnica interveniše minimalno, insistirajući na reljefnom crtežu, koji radovima unosi živost i kretanje, navela je Ivona Rajačić-Barandovski u predgovoru kataloga izložbe.

Rođena 1983. godine, Lela Tomašević diplomirala je 2006. na Fakultetu umetnosti u Prištini (Zvečan), u klasi Zorana Jovanovića Dobrotina, a živi i radi u Čačku kao profesorka likovne kulture.

Članica je ULUS-a i Centra za vizuelna istraživanja i razvoj vizuelne kulture “Krug” u Čačku.

Dobitnica je godišnje nagrade “Dragan Ćirković” Društva likovnih umetnika Čačka “Risim” za 2009.

Ovo joj je četvrta samostalna izložba i druga u Beogradu, a biće otvorena do 30. novembra.

(SEEcult.org)

Нема коментара:

Постави коментар

Dragi korisnici, komentarisanje vam je omogućeno u svakom trenutku. Ukoliko imate neko pitanje,sugestiju ili želite da podelite neku informaciju sa nama - pišite! Takođe su dobrodošli i svi korisni linkovi :) pozzz