Pretraži ovaj blog ili internet

четвртак, 14. фебруар 2013.

Jugoslavija: Od početka do kraja


 http://www.6yka.com/img/s/656x350/upload/images/Oktobar%202012/jugos.jpg



Izložba “Jugoslavija: Od početka do kraja”, predstavlja osnovu buduće stalne postavke Muzeja istorije Jugoslavije. Izložba će biti otvorena do 28.02.2013.
Rad na novoj stalnoj postavci Muzeja istorije Jugoslavije započet je 2009. godine javnim konsultacijama i konferencijom “Novi stari muzej”, mnoštvom razgovora i radionica kojima su prisustvovali stručnjaci iz različitih oblasti. Posle toga je usledio rad sa užim međunarodnim timom kako bi se došlo do koncepta izložbe. Kada je koncept usvojen oformljen je regionalni kustosko-autorski tim koji čine sociolog dr Jovo Bakić, istoričari dr Hrvoje Klasić, dr Ivana Dobrivojević, dr Vladimir Petrović, dr Srđan Cvetković i Ana Panić kustoskinja Muzeja istorije Jugoslavije. Recenzenti izložbe su Tvrtko Jakovina iz Hrvatske, Husnija Kamberović iz BiH, Oto Luthar iz Slovenije i Predrag J. Marković iz Srbije.
izvor: http://www.tob.rs/sr-lat/events.php?id=766

Нема коментара:

Постави коментар

Dragi korisnici, komentarisanje vam je omogućeno u svakom trenutku. Ukoliko imate neko pitanje,sugestiju ili želite da podelite neku informaciju sa nama - pišite! Takođe su dobrodošli i svi korisni linkovi :) pozzz