Pretraži ovaj blog ili internet

понедељак, 18. октобар 2010.

Perićev Muzej detinjstva

Izložba fotografija “Muzej detinjstva", deo razvojnog projekta beogradskog umetnika Vladimira Perića, koji čini zbirka potencijalnog muzeja sa nekoliko stotina hiljada predmeta sakupljanih tokom protekle dve decenije, deo je pratećeg programa šestog Dečjeg filmskog festivala Kids Fest u Beogradu.

Perićevu izložbu biće moguće pogledati od 18. do 30. oktobra u Galeriji Studentskog kulturnog centra.

Umetnik će tokom izložbe “Muzej detinjstva” u SKC-u primati na poklon stare igračke od metala, pliša i gume, ljulja konjiće, crno-bele fotografije sa motivom dece, kao i staru metalnu, kartonsku i papirnu ambalažu od slatkiša.

Perić je 2006. godine, nakon što je završio desetogodišnji period radeći pod pseudonimom Talent Factory, otpočeo novi desetogodišnji projekat “Muzej detinjstva”.

Perić je deo kolekcije Muzeja detinjstva predstavio, u formi instalacija i video radova, i 2009. u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu.

Izložba u SKC-u organizovana je uz pomoć Muzeja istorije Jugoslavije, a Kids Fest se time pridružuje inicijativi magazina “Roditelji i dete” u pokušaju osnivanja Muzeja detinjstva u Beogradu, što je i konačni cilj Perićevog projekta.

Perić (1962) je studirao grafiku i fotografiju na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu. Izlagao je samostalno i na kolektivnim izložbama pod pseudonimom Talent i kao član grupe Talent Factory.

Dobitnik je “Politikine” nagrade iz fonda “Vladislav Ribnikar” 2006. godine za izložbu “Made in Yugoslavia” u Galeriji Haos u Beogradu.

(SEEcult.org)

Нема коментара:

Постави коментар

Dragi korisnici, komentarisanje vam je omogućeno u svakom trenutku. Ukoliko imate neko pitanje,sugestiju ili želite da podelite neku informaciju sa nama - pišite! Takođe su dobrodošli i svi korisni linkovi :) pozzz