Pretraži ovaj blog ili internet

недеља, 24. октобар 2010.

Usta na usta


Izložba savremene umetnosti iz Koreje “Usta na usta” predstavlja u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu radove petoro umetnika koji su razvili kritičke stavove spram društvenog stanja konstantne mitifikacije stvarnosti.

Na izložbi, čije je otvaranje 22. oktobra, učestvuju Tereza Hak Kjung Ča (Theresa Hak Kyung Cha), Young-Hae Chang Heavy Industries, Minuk Lim (Minouk Lim), Če, Uandžun (Che, Onejoon) i Sung Huan Kim (Sung Hwan Kim), a kustosi su Dži Jun Jang (Ji Yoon Yang) i Ana Nikitović.

Iako donekle ima nameru da predstavi viđenje korejske savremene umetničke scene, izložba nije njen pregled, već suočava posetioce sa pojmom nacionalnog identiteta koji je formiran sa modernističkim narativom države. Uzimajući u obzir alternativne narative koji se svesno izdvajaju od tipičnih korejskih epova o dinamici uspeha, izložba prepoznaje i usvaja potrebu za definisanjem novih kritičkih stavova, saopštio je MSUB.

Radovi na izložbi “Usta na usta” obelodanjuju svestan pristup ironiji kao postupku prilikom organizovanja izložbe savremene umetnosti iz Koreje u Srbiji.

Prema navodima MSUB, cilj nije da predstavi nekakav samo-egzotizujući kulturni proizvod, već da otvore mogućnost da se govori i kritički razmatraju pitanja i nedoumice savremene Koreje. Izložba stoga pokušava da ukaže na aspekte izmeštanja i otuđenja, prateći savremene procese u različitim lokalnim uslovima u globalnoj eri.


Izložba će biti otvorena do 21. novembra.

*Foto: Theresa Hak Kyung Cha, Mouth to Mouth (1975)

Sajt MSUB je www.msub.org.rs

(SEEcult.org)

Нема коментара:

Постави коментар

Dragi korisnici, komentarisanje vam je omogućeno u svakom trenutku. Ukoliko imate neko pitanje,sugestiju ili želite da podelite neku informaciju sa nama - pišite! Takođe su dobrodošli i svi korisni linkovi :) pozzz