Pretraži ovaj blog ili internet

недеља, 24. октобар 2010.

Virtuelne galerije srpskih umetnika


Ministarstvo kulture nedavno je pokrenulo internet-sajt posvećen našoj istaknutoj slikarki Mileni Pavlović Barili. Ova, svakako, lepa inicijativa potekla je iz Odbora za obeležavanje stogodišnjice jubileja naše velike umetnice, kome predsedava ministar Nebojša Bradić. Sajt www.milenapavlovicbarilli.org još se nalazi u beta-verziji, to jest, još ne može da se koristi.

Za izradu sajta www.milenapavlovicbarilli.rs, čija je urednica Sanja Domazet, članica Odbora za obeležavanje jubileja Milene Barili, angažovano je preduzeće „Komunis”, kažu u Ministarstvu kulture. Pravljenje sajta koštalo je 232.500 dinara. Podsetimo, Ministarstvo kulture je firmi za integralni marketing i komunikacije „Komunis” dodelilo i posao programske realizacije projekta „Srbija u Srbiji”, po ceni od 1.319.105 dinara

– Cenom je obuhvaćena izrada dizajna na osnovu dostavljenog materijala, uz izvođenje interaktivne prezentacije koja će biti aktivna tokom trajanja celokupnog projekta, kao i zakup veb domena za potrebe prezentacije – kažu u Ministarstvu kulture, uz napomenu da ne postoji konkurs za autore sajta, s obzirom na činjenicu da je Odbor, prema odluci Ministarstva kulture, u potpunosti ovlašćen da donosi ovu vrstu odluka.

Na sajtu Milene Pavlović Barili biće, između ostalog, dostupna njena biografija, razvojni put, autoportreti, modni dizajn, pisma i poezija.

Iz Ministarstva kulture najavljuju da su Odbori za obeležavanje jubileja do sada doneli odluku o pokretanju sajtova posvećenih stvaralaštvu Ljubice Marić i Paje Jovanovića. Sajt posvećen Ljubici Marić izradila je agencija Jugokoncert na domenu www.ljubicamaric.com.

(www.politika.rs)

Нема коментара:

Постави коментар

Dragi korisnici, komentarisanje vam je omogućeno u svakom trenutku. Ukoliko imate neko pitanje,sugestiju ili želite da podelite neku informaciju sa nama - pišite! Takođe su dobrodošli i svi korisni linkovi :) pozzz